מתכונים לפוייקה-עוגת שוקולד שטח
זה אולי נשמע מהפכני – אבל זה אפשרי. כל מה שאתם צריכים זה להצטייד בתבנית עוגה אותה תניחו על תחתית הפויקה. זה יעלה באופן משמעתי את הסיכויים של העוגה שלכם וזה גם יחסוך לכם את הקרצוף של הפויקה לאחר האפייה.
מצרכים:
• 21/2 כוסות קמח תופח
• 3/4 כוס שמן
• 1 שקית אבקת אפייה
• 4 ביצים
• 1 שקית סוכר וניל
• 2 כוסות סוכר
• 3/4 כוס קקאו
• 100 גרם אגוזי מלך (לא חובה)
• 1 כוס מים רותחים
• 2 ליטר מי ברז
• תבנית קפיצית בקוטר 26 ס"מ
אופן ההכנה:
1. ערבבו בקערה את כל החומרים מלבד הקמח והמים הרותחים עד שתתקבל תערובת אחידה.
2. הוסיפו את הקמח וערבבו היטב.
3. הוסיפו את המים וערבבו עוד.
4. שמנו את התבנית הקפיצית ושפכו את התערובת פנימה.
5. מזגו כשני ליטר מים לפויקה והניחו על החלק העליון את התבנית שלכם. היא אמורה להישען על דפנות הפויקה אך לא לנגוע במים.
6. הניחו את הפויקה על גחלים לוחשות והקפידו על שמירת דרגת חום אחידה.
העוגה מוכנה כאשר קיסם הננעץ במרכזה יוצא יבש.
בתאבון!