תבשיל קדירה טיפוסי לפויקה
המתכון המתאים ביותר לפויקה. תבשיל קדירה ריחני ועסיסי במיוחד.
מצרכים:
• 11/2 ק"ג בשר זרוע או בשר שפונדרה חתוכים לקוביות בינוניות
• 3/4 כוס שמן
• 4 בצלים חתוכים לטבעות
• 1 ראש שום
• 5 פלפלים אדומים חתוכים לרצועות
• 2 עגבניות קצוצות
• 5 גזרים קלופים וחתוכים לפרוסות עבות
• 8 תפוחי אדמה קלופים וחתוכים לקוביות בינוניות
• 10-12 משמשים מיובשים
• 1 כוס דבש
• כחצי בקבוק יין מתוק אדום
• 2 כפות פפריקה מתוקה
• מלח לפי הטעם
• פלפל שחור גרוס טרי
אופן ההכנה:
1. שמנו היטב את הפויקה והעמידו אותו על האש עד שיתחיל לעשן.
2. הכניסו את הבשר וצרבו מכל צד. הוציאו מהסיר והניחו בצד.
3. הוסיפו את טבעות הבצל וערבבו.
4. הוסיפו את שיני השום וערבבו.
5. הוסיפו את כל הירקות מלבד תפוחי האדמה.
6. הניחו את הבשר ועליהם את תפוחי האדמה.
7. הוסיפו את כל התבלינים היבשים ואת הדבש.
8. צקו את היין ואת המים עד לגובה של תפוחי האדמה.
9. בשלו כשעתיים וחצי עד שהבשר יהיה רך.